Kynningarfundur Heilsufrelsis Íslands verður haldinnn á Grand hótel laugardaginn 2. nóvember kl. 13:30 - 16:00.  Sérstakur gestur fundarins verður Robert Verkerk sem stofnaði Alliance for Natural Health í Bretlandi Á fundinum kynnum við Heilsufrelsi Íslands og förum yfir helstu áherslur.  Í lok fundar verða pallborðsumræður.

Miðar eru seldir á miði.is og svo einnig við innganginn.
Miðaverð er stillt í hóf eða kr. 1000 sem fer í að greiða kostnað við að halda fundinn.

Dagskrá:

13:30-14:30

  • Anna Katrín Ottesen, sjúkraþjálfari - setur fundinn og kynnir heilsufrelsi.
  • Gunnar Rafn Jónsson, skurðlæknir - flytur ávarp um ný viðhorf í heilbrigðismálum.
  • Robert Verkek, stofnandi og framkvæmdarstjóri alþjóðlegra samtaka um heilsufrelsi,
  • sérfræðingur í landbúnaði og heilsutengdri sjálfbærni - fjallar um Heilsufrelsi.

14:30 – 14:45   HLÉ

14:45-16:00

  • Friðrik Bjarnason, framkvæmdastjóri - kynnir vefsíðu Heilsufrelsis og innleiðingu á frelsunum.
  • Ólafur Einarsson, framkvæmdarstjóri og rafeindafræðingur - kynnir Lækningafrelsi.
  • Sigurlína Davíðsdóttir, prófessor emerita við HÍ - kynnir Fæðufrelsi.
  • Júlíus Júlíusson, rafeindaverkfræðingur og kennari - kynnir Lyfjafrelsi.
  • Benedikta Jónsdóttir, sölustjóri og  lífstílsráðgjafi - kynnir Efnafrelsi.

Pallborðsumræður.

16:00 Fundarlok

Nánar um dr. Robert Verkerk (á ensku):

Dr. Robert Verkerk is an internationally acclaimed expert in agricultural, environmental and health sustainability. During the course of his work over the last 28 years, he has focused on a diverse array of issues ranging from environmental protection, to reducing synthetic chemical load, to the development of natural and sustainable approaches to healthcare. In Europe, Dr Verkerk has made substantial contributions to the development of more appropriate legal and scientific frameworks for the regulation of natural products used in healthcare.

Following his first degree in ecology (University of Westminster, London), he spent some 10 years in the private sector in Australia working in the field of sustainable environmental management. He returned to the UK in 1990 and completed a Masters degree at Imperial College London (with Distinction) and continued his studies, being awarded a Doctorate in 1995.

Dr Verkerk remained at Imperial College for a further 7 years as a postdoctoral Research Fellow and still maintains research links with the College today, through Imperial College Consultants Ltd. He has worked extensively in Australia, Africa, Central and South East Asia, and has acted as an advisor to governments and development agencies.

In 2002, he founded the Alliance for Natural Health (ANH) (www.anhcampaign.org), a pan‐ European and international, non‐governmental organisation dedicated to positively shaping the scientific and regulatory framework affecting natural health approaches. Through Dr Verkerk’s leadership, as Executive & Scientific Director, the ANH has become one of the most prominent organisations working to protect and promote natural healthcare worldwide. This work has included leading an international effort to challenge disproportionate elements of European law affecting food supplements in Europe, initially in the High Court in London (2003‐ 4) and subsequently in the European Court of Justice (2004‐5) (Alliance for Natural Health and others v UK; Joined Cases C‐154/04‐155/04).

 
- See more at: http://www.heilsufrelsi.is/Thekkingarsetur/Heimildarmyndir/Heimildarmynd/drrobertverkerk/#sthash.QNVoBBPE.dpuf

Birt:
Oct. 28, 2013
Uppruni:
Heilsufrelsi
Tilvitnun:
Anna Katrín Ottesen „Valfrelsi í heilsumálum - kynningafundur“, Náttúran.is: Oct. 28, 2013 URL: http://natturan.is/d/2013/10/27/valfrelsi-i-heilsumalum-kynningafundur/ [Skoðað:Nov. 30, 2023]
Efni má nota eða vitna í samkvæmt almennum venjum sé heimilda getið með slóð eða fullri tilvitnun hér að ofan.
skrifað: Oct. 27, 2013
breytt: Oct. 28, 2013

Messages: